Kolacja biznesowa z winem
13 lipca, 2020Jak połączyć ser Brie z winem
21 lipca, 2020Dzięki bardziej przystępnym cenom te opcje oferują zwrot z każdej zainwestowanej złotówki i są najłatwiejsze w użyciu.
Prosciutto: z łatwością najbardziej rozpoznawalna oferta wieprzowiny na tej liście. Każdy region Włoch ma swoją własną recepturę i profil smakowy, ale najbardziej popularne są z Parmy, Toskanii i San Daniele. Culatello to bez kości kuzyn prosciutto z wyższym stosunkiem mięsa do tłuszczu. Jeśli wolisz uniknąć tłuszczu, to hiszpańskie lomo i włoska lonza to alternatywy na bazie schabu wieprzowego.
Soppressata: Pomyśl o soppressata jako o „dorosłych pepperoni”. To salumi jest zwykle wytwarzane z peklowanej na sucho grubo mielonej wieprzowiny z płatkami czerwonej papryki z południowych Włoch, chociaż istnieją regionalne odmiany.
Finocchiona: To chude włoskie salami, wypełnione nasionami kopru włoskiego, zostało stworzone po raz pierwszy w okresie renesansu. Jeśli nie jesteś fanem anyżu, spróbuj francuskiego saucisson sec, zrobionego z czosnkiem i pieprzem.
Mus z wątróbki drobiowej: ta kremowa, maślana pasta to pasztet wejściowy dla tych, którzy dopiero zaczynają podroby.
Rillette wieprzowa: dla wszystkich miłośników szarpanej wieprzowiny! Rillette jest powoli gotowana z przyprawami, krojona, często ucierana na pastę i zwieńczona wytopionym tłuszczem.
Parowanie win dla początkujących wędlin
Wina czerwone od lekkich do średnich o mocnej strukturze, takie jak Gamay, Frappato, Zweigelt i Cabernet Franc, są zawsze bezpiecznym wyborem na deski wędliniarskie. Jasna kwaskowatość wina i świeży smak jagód współgrają ze sobą, aby przebić się przez tłuste i kremowe konsystencje. Silne aromaty przyprawowe, takie jak koper włoski i czerwona papryka, grożą przytłoczeniem win, które są delikatne i pozbawione koncentracji, solidna konstrukcja jest kluczem do nadążania za nimi, ale unikaj wszystkiego, co ma mocne taniny, ponieważ zderzają się z czymkolwiek pikantnym. Wina czerwone z lżejszej, bardziej owocowej strony można delektować się odrobiną chłodu i dobrze sprawdzają się przy podawaniu zimnych desek do wędlin.
Dostosowanie
Personalizacja jest kluczem.
Niewielka uwaga robi różnicę, więc uważnie słuchaj nastroju zaproszonej osoby itp.
Upewnij się, że Twoje prezenty będą pożądane przez odbiorcę i wyrażą Twoją wdzięczność, miłość i uznanie. Wesołych prezentów!
Zamów spersonalizowane pudełko na wino lub opakowanie z grawerem
Kontakt telefoniczny:
tel. +48 662 070 168
Biuro Obsługi Klienta
poniedziałek – piątek
9.00 – 17.00
Zamówienia internetowe
24h – 7 dni w tygodniu
24marketing
Krzysztof Krzywokulski
ul. Chrobrego 17, 46-200 Kluczbork
NIP 751-105-30-53 | Regon 531510610